Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar matić:

'Nemamo se čega sramiti bit ću prvi čiji će ratni put biti objavljen'

'25.05.2012., Zagreb, Hrvatska - Ministar branitelja Fred Matic.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
1/3
12.10.2012.
u 23:18

U Splitu je održana javna tribina na kojoj se raspravljalo o nedavno predstavljenom Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji

Ministar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je na javnoj tribini u Splitu kako ne postoji mogućnost da zbog objave registra branitelji iz Domovinskog rata budu uhićeni, priopćeno je iz ministarstva.

– Otići ću u zatvor za svakog branitelja, ako do toga dođe, no nema govora o uhićivanju branitelja na granicama – istaknuo je Matić, a odgovarajući na pitanja branitelja u svezi objave registra kazao je kako se nemaju čega sramiti te kako će on biti prvi čiji će ratni put u cijelosti biti objavljen.

Na tribini koju su organizirali ministarstvo branitelja i Udruga veterana 4. gardijske brigade raspravljalo se o nedavno predstavljenom nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Nacrt je prezentirao ministar Matić, a tribini je nazočila i njegova zamjenica Vesna Nađ, te predstavnici svih braniteljskih udruga veterana ratnih postrojbi Zbornog područja Split.

– Ministarstvo je ovu tribinu organiziralo zbog vas, a u izradi Nacrta smo se vodili načelima poput načela očuvanja rada, egzistencijalne sigurnosti ili javne dostupnosti. Nacrtom želim zaštiti dostojanstvo hrvatskih branitelji iz Domovinskog rata i dignitet Domovinskog rata – istaknuo je Matić.

 >> Predrag Matić: Objava registra bit će moj božićni poklon braniteljima

Komentara 23

ST
STRAN
07:34 13.10.2012.

Meni je stvarno dosta ovoga lika. Ne možeš otvoriti paštetu, a da ..........

SS
-smijmo se-
07:39 13.10.2012.

Imaš se imaš za puno toga sramiti, ali ti to nemožeš razumjeti, . ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

OB
-obrisani-
23:38 12.10.2012.

Postovani! Nemamo se čega sramiti bit ću prvi čiji će ratni put biti objavljen * To je Vase pravo. Ali put ostalih Branitelja bez njihovog odobrenjane bi smjeli objaviti. Ima puno nacina da se otkriju laznjaci. Ova sto imate namjerunamjeru uciniti bez dozvole je kriminalno djelo, na osnovu cega Vas Branitelji mogu tuziti, a objava ce mnogima zagorcati zivot(Vjeko Maric), jer mi jos uvijek imamo okruzenje koje imamo, susjede koji jos nisu priznali nedjala koja su pocinili. I zato pazljivo sa vaznim informacijama. Jer mogu slijediti tuzbe u visokim iznosima na stetu Hrvatske. Lijep pozdrav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije